Janavalo Oy sai uudet kompressorit viiteen toimipisteeseen

Janavalo on kotimainen ohutlevytöitä tekevä perheyritys. Janavalo tunnetaan luotettavana ja toimitusvarmana kumppanina, jonka moderni tuotantoteknologia ja pitkä kokemus mahdollistaa vaativammatkin työt. Janavalon toimintaa ohjaava ajatus on ”mitä sovitaan, se pidetään. Mitä luvataan, se tehdään”. Tämän lupauksen täyttämisen kannalta on oleellista, että tuotanto toimii sujuvasti.

Paineilmatarpeissa Janavalo luottaa Ingersoll Randin valikoimasta Gardner Denver -tuotteisiin sekä ammattitaitoon. Janavalo tarvitsee paineilmaa toimitusjohtaja Riikka Huopaisen mukaan ”oikeastaan kaikessa mitä tehdään”, eli luotettavat paineilmaratkaisut ovat elintärkeitä Janavalon liiketoiminnan kannalta.

Janavalolla on ollut Ingersoll Randin tuotemerkin Gardner Denver paineilmalaitteita yli 20 vuoden ajan, mutta ajoittain on kokeiltu myös muiden valmistajien tuotteita. Vuonna 2015 useampi kompressori alkoi tulla elinkaarensa loppuun, jolloin Janavalo halusi kilpailuttaa useamman valmistajan. Silloin Riikka otti yhteyttä Mats Sandbergiin, joka vastasi Ingersoll Randin pääkaupunkiseudun asiakkuuksista.

”Saimme kilpailukykyisen tarjouksen ja jotenkin jäi sellainen kuva, että asiat hoituvat helposti”, kertoo Riikka ja sen jälkeen kaikki uusitut laitteet ovatkin olleet Ingersoll Randin toimittamia.

Janavalolla on viisi toimipaikkaa. Lähtötilanteessa, osassa halleja oli kaksi kompressoria. Kun laitteita uusittiin, Ingersoll Randin valikoimista löytyi sopivan kokoinen laite, jolla pystyttiin korvaamaan kaksi kompressoria. Yksi kompressori verrattuna kahteen on luonnollisesti investointikustannuksiltaan edullisempi, mutta mahdollistaa kustannussäästöt myös pitkällä tähtäimellä, kun huollettavia laitteita on vähemmän. Lopputulos oli onnistunut:

”Ratkaisu on edullisempi – hankinta, huolto ja ylläpito. Ei mennyt kauaa, kun ostimme uudet muillekin tehtaille. Matsille oli helppo soittaa ja sanoa, että laita järkevä hinta, niin tilataan se, ja saimme kompressorin nopeasti”, toteaa Riikka.

Paineilma on kriittinen osa Janavalon tuotannon useita eri osia, jolloin ongelmat paineilman tuotossa aiheuttavat tuotannon pysähtymisen – jokainen minuutti ja tunti maksaa rahaa. Kriittisissä tilanteissa kompressori on saatu usein saman viikon aikana ja joskus Ingersoll Rand on toimittanut käyttöön myös väliaikaisen kompressorin, jotta tuotannon toiminta kärsii mahdollisimman vähän.

Janavalo käyttää Ingersoll Randia myös kaikissa paineilmahuolloissa: ”Muutamalla tehtaalla tuotanto pyörii kahdessa vuorossa ja perjantai-iltapäivä on ollut ainoa aika, jolloin paineilmalaitteita voidaan huoltaa.

Se on onnistunut tosi hyvin, siitä iso kiitos, ettei huollot häiritse meidän tuotantoa”, Riikka kiittelee.

Saammeko auttaa teitä paineilmalaiteasioissa?

Ota yhteyttä, asiantunteva myyntimme neuvoo ja auttaa mielellään.

Ota yhteyttä