Ingersoll Randin vahvuutena ovat laitteet ja suunnittelu

Yksi USA:n suurimmista yksityisomisteisista Off-shore tutkimus ja tuotanto yrityksistä etsi toimittajaa joka pystyisi tuottaa paineilmaa luotettavasti ja tehokkaasti heidän Meksikonlahdella sijaitsevalle kelluvalle tuotantolaitokselle (FSP). Paineilmatoimituksen tulisi kattaa työilman ja instrumentti-ilman lisäksi 97 % puhdasta typpeä ja 99,999% typpeä joita tarvittiin tuotantoon liittyvissä prosesseissa.

Yrityksellä oli entuudestaan kokemusta Hyundai Heavy Industries (HHI) palveluista Off-shore suunnittelussa, hankinnoissa, rakentamisessa, asennuksista ja käyttöönotoista. Hyundain offshore yksikkö on hoitanut yli 170 hanketta avaimet käteen periaatteella ja se on yksi maailman kokeneimmista ja edistyneimmistä offshore-telakoista.

HHI kääntyi Ingersoll Rand suunnittelun puoleen oikeanlaisen laitteiston valinnassa. HHI:llä oli jo entuudestaan kokemusta Ingersoll Randin palveluista yhdessä Etelä-Koreassa toteutetusta projektista. Se oli myös tietoinen Ingersoll Randin maineesta johtavana valmistajana ja toimittajana ruuvi-, mäntä-, keskipakois- ja siirrettäville kompressoreille sekä näiden jälkikäsittelylaitteistoille eri toimialoilla mukaan lukien öljyteollisuus. He tiesivät kääntyvänsä luotettavan ja asiantuntevan kumppanin puoleen.

Ingersoll Randin tiimi analysoi tarpeet ja totesi heti alkumetreillä, että paras tapa täyttää vaatimukset olisi rakentaa kompakti paineilmaasema joka palvelisi sekä paineilmatarpeita, että tuottaisi korkealaatuista typpeä. Yhdelle alustalle rakennettu paketti olisi helppo asentaa, veisi mahdollisimman vähän tilaa, olisi tehokas sekä edullinen ylläpitää ja hyödyntäisi uusinta tekniikka. Lisäksi koko paketti tulisi olla räjähdyssuojattu, varustettu ohjelmoitavalla PLC ohjauspaneelilla ja sertifioitava ABS (American Bureau of Shipping) sertifikaatilla.

Suunnittelu toteutettiin tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa. Asiakkaalta saatujen palautteiden perusteella suunnitelmia päivitettiin ja lopulta rakennettiin prototyyppi viimeistelyjä varten.

Valmis ratkaisu sisälsi seuraavat yhdelle alustalle suunnitellut laitteet Ingersoll Randilta:

  • 2 kpl Ruuvikompressoria

  • Adsorptiokuivain

  • Typpisäiliö

  • PSA-typpigeneraattori korkean puhtausluokan typelle

  • Kaksi paineenkorotus kompressoria

  • Rop pumppu

  • Ohjelmoitava kosketusnäyttöinen keskusohjaus laitteille

Ratkaisu oli haastava toteuttaa, mutta Ingersoll Randin suunnittelijat onnistuivat rakentamaan asiakkaan toivoman paketin. Viimeisen kymmenen vuoden aikana Ingersoll Randin suunnitteluosasto on toteuttanut yli 600 asiakaalle räätälöityä ratkaisua. Meillä on kattava tuotevalikoima ja käytössämme on uusinta tekniikka. Räätälöidyt ratkaisut helpottavat ja tukevat mm. avaimet käteen toimittajia eri teollisuuden aloilla.

Saammeko auttaa teitä paineilmalaiteasioissa?

Ota yhteyttä, asiantunteva myyntimme neuvoo ja auttaa mielellään.

Ota yhteyttä