Oulun Energia löysi kauttamme kustannustehokkaan ja teknisesti toimivan ratkaisun

Oulun Energia on Oulun kaupungin omistama energiakonserni, joka toimii mm. polttoaineiden ja sähkön tuotannon ja jakelun sekä kaukolämmön tuotannon, myynnin ja jakelun parissa. Oulun energia rakensi 2020 Laanilan teollisuusalueelle Ouluun uuden 215 megawatin biovoimalaitoksen, joka tuottaa sähköä ja kaukolämpöä. Biovoimalaitos tuottaa puhtaampaa energiaa huipputeknologioilla ja sen merkitys on suuri matkalla kohti Oulun Energian 100 % hiilineutraalia energiantuotantoa 2030-luvun kuluessa.

Oulun Energian valitsema suunnittelija teki laitteiston alustavan mitoituksen perustuen eri laitekokonaisuuksiin, kulutukseen ja paineilmatarpeeseen, jonka jälkeen Oulun Energia kilpailutti hankinnan.

”Kysely lähti muutamalle potentiaaliselle toimittajalle ja arvioimme tarjouksia tekniset ominaisuudet ja hinta mielessä. Meillä oli aikaisempaa kokemusta niin kilpailijoista kuin Gardner Denver -tuotteista. Tekniset ominaisuudet ja hinta ovat yleensä hankintateknisistä syistä tärkeimpiä kriteereitä – haemme mahdollisimman kustannustehokkasta ja teknisesti toimivaa ratkaisua.

Nämä olivat Ingersoll Randin tarjoamissa Gardner Denver tuotteissa kohdallaan ja laitteiston kotimainen valmistus oli plussaa, kun pystyimme samalla tukemaan kotimaista työtä. Etuna on myös paikallinen edustus eli Ingersoll Randin puolesta projektia hoitanut Oulun myyjä Heikki Lintulahti”, kertoo projektin projektipäällikkö Ville Airovuo.

Kun laitteistot kaikilla valmistajilla ovat melko samantyyppisiä, niin lisäarvoa pitkällä aikavälillä tuottaa Gardner Denver laitteiden luotettavuus, suunnitelmien mukaiset ja kohtuulliset käyttö- ja ylläpitokustannukset sekä jälkimarkkinointi ja mahdollisten vikatilanteiden hoitaminen.

Me Ingersoll Randilla olemme erittäin iloisia, että saamme olla osana Oulun Energian tavoitetta hiilineutraalista energiantuotannosta!

Saammeko auttaa teitä paineilmalaiteasioissa?

Ota yhteyttä, asiantunteva myyntimme neuvoo ja auttaa mielellään.

Ota yhteyttä